Loading...
Αρχική Σελίδα  |  Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις

Ενημέρωση

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων για πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας (ΔΗΣ) – International Solar Alliance (ISA)

Η Γραμματεία της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας (ΔΗΣ) – International Solar Alliance (ISA)  ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της Συμμαχίας.

Η Διεθνής Ηλιακή Συμμαχία είναι ένας διεθνής οργανισμός και αποτελεί μια μη-κερδοσκοπική πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ κρατών, με σκοπό την προώθηση της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας. Βασική προτεραιότητά της είναι η συλλογική δράση για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και η ανάπτυξη ανταγωνιστικών προγραμμάτων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.  Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί ως πλήρες μέλος της Συμμαχίας το 2023.

Η έδρα της Συμμαχίας είναι στην Ινδία.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία Πλαίσιο Ίδρυσης της ΔΗΣ, ο Γενικός Διευθυντής επιλέγεται από τη Συνέλευση των Μελών της Συμμαχίας για μία θητεία τεσσάρων ετών, η οποία μπορεί να ανανεωθεί για ακόμη μια φορά. Ο Γενικός Διευθυντής είναι υπόλογος προς τη Συνέλευση της ΔΗΣ για την οργάνωση και λειτουργία του οργανισμού, τον διορισμό προσωπικού και τη χρήση πόρων.

Πληροφορίες αναφορικά με τα απαιτούμενα προσόντα, τα καθήκοντα και αρμοδιότητες του Γενικού Διευθυντή και τη διαδικασία πλήρωσης της θέσης αναφέρονται στην επισυναπτόμενη ανακοίνωση της Γραμματεία του Οργανισμού και στην ιστοσελίδα  (https://isolaralliance.org/).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι για ανάληψη της θέσης από τις 15 Μαρτίου 2025.

Οι αιτήσεις για λήψη της θέσης πρέπει υποβληθούν στον Πρόεδρο της Συμμαχίας μέχρι τις 05 Αυγούστου 2024 στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις President-ISA-Assembly@isolaralliance.org και DG-selection@isolaralliance.org ή μέσω των εθνικών σημείων επαφής. Για την Κύπρο εθνικό σημείο επαφής της Συμμαχίας έχει οριστεί ο κ. Αλέξανδρος Στυλιανίδης εκ μέρους του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους συνοδευόμενη με:

    I.        πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα,

    II.        δήλωση ενδιαφέροντος στην οποία να περιγράφονται μεταξύ άλλων οι σχεδιασμοί και το όραμα του υποψηφίου αναφορικά με την ενδυνάμωση του ρόλου της Συμμαχίας και την επίτευξη των στόχων της,

    III.        επιστολή έγκρισης από τη χώρα μέλος στην οποία ανήκει ο υποψήφιος

Για εξασφάλιση επιστολής έγκρισης από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, που αποτελεί το Εθνικό Σημείο Αναφοράς για τη  Διεθνή Ηλιακή Συμμαχία (ΔΗΣ), παρακαλώ όπως υποβάλλεται έγκαιρα το αίτημά σας μαζί τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στα σημεία (I) και (II) πιο πάνω, για έλεγχο, το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024 στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις astylianides@meci.gov.cy και energyservice@meci.gov.cy

Σχετικά Άρθρα